Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    Felvonulással kezdődött meg a Hegyalja Fesztivál

    2008.07.09. 17:40 | korbely | 3 komment

    Több száz helyi tokaji, rakamazi és a kistérségben élő polgár, valamint fesztivállakó vett részt azon a demonstráción, amit szerdán délután tartottak Tokajban helyi civil kezdeményezésre. A Kamion/Kamioff elnevezésű akciót támogatta a Hegyalja Fesztivál is.

    A 38-as főúton naponta 1600 kamion halad át, ami súlyosan veszélyezteti a világörökség részét jelentő Tokaj-Hegyalja értékeit. A megoldás a Nemzeti Fejlesztési Tervben is szereplő 39-es út megépítése lenne, ám ez egyelőre késik. Emiatt emelték fel szavukat a helyiek 2007-ben - ugyancsak a Hegyalja Fesztivál támogatásával - és ugyanezért vonultak szerdán délután Tokajon keresztül lóháton, kerékpárral és hintón ülve.
    A fesztivál bejáratánál több száz ember előtt mondott beszédet Majer János tokaji, Farkas Ernő rakamazi és Baracskai László tarcali polgármester, valamint Bakos István, a szervező Ökorelló Egyesület és Bukovinszky Béla a fesztivál nevében.

    A Hegyalja Fesztiválon egyébként kiemelt figyelmet élvez a környezetvédelem. A Zöld Sátor programhelyszínen egyebek közt beszélgetés hallható majd Szabó Imre környezetvédelmi miniszterrel, Fülöp Sándorral, a jövő generációk országgyűlési biztosával, valamint izgalmasnak ígérkezik az a vita, melyen Hujber Ottó és helyi környezetvédők érvelnek a szerencsi szalmatüzelésű erőmű mellett, illetve ellene.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr83560872

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    kalasnyikov 2008.07.10. 14:49:00

    Tegnap én is részt vettem a felvonuláson, sőt még alkalmunk is nyílt felpattanni a cimbikkel egy lovaskocsira. Nagyon hangulatos kis túra volt, mindenki élvezte, főleg, hogy még nemes célt is szolgáltunk ezzel. Kaptunk a kezünkre olyan papírzacsit, amin a kamionos forgalom ellen tiltakozhattunk, s amivel a kamionosokat "integettük le" az útról! :D
    Mint környékbeli, én is támogatom ezt a kezdeményezést. Nagyszerű ötletnek tartom, hogy a Hegyalja Fesztivál is csatlakozik a programhoz és támogatja ezt!!! Hajrá Hegyalja!!! Hajrá KamiOFF!!!!! :D

    nokedli 2008.07.10. 17:01:34

    úúúú a felvonulás igen jó volt, főleg a kamionosok reagálása a kalasnyikov által említett papírzacsikra....áá :) volt aki mosolygott volt aki kemény kamionos fejjel nagyobb gázfröccsel továbbhajtott .. : ) de a hangulat meg mekkora jó volt... az úton végig óbégattak csak integetni kellett. Hála az égnek hogy felkerültem egy lovaskocsira .. a többi tag is vehető volt a bolondozásra.... jó hangulat kis bolondozással fűszerezve egy nemes célért.... nem is kell ennél több a jó élethez .. :) !!! őrület a hegyalja !!!!

    hóvirág 2008.07.10. 17:07:53

    Minden fesztiválnak követnie kéne ezt a példát!!!
    süti beállítások módosítása