Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    Nem az aszú miatt ír Tokajról a Wall Street Journal

    2009.06.12. 11:04 | korbely | 1 komment

    Címkék: street aszú tokaji journal wall

    Ódákat zengett a tokaji száraz borokról a The Wall Street Journal on-line kiadásában csütörtökön.

    A tokaji keltezésű cikk megállapította, hogy a desszert borairól ismert magyarországi régióban ma már világszínvonalú száraz borokat is előállítanak. A fotókkal illusztrált írás szerint a sok kollégája által Magyarország vezető borászának tekintett Szepsy István volt az, aki szakítva a hagyományokkal 2000-ben áttörést ért el. Segített új fejezetet nyitni a nagy hagyományokkal rendelkező magyar bortermesztés történetében: kiváló minőségű száraz bort állított elő.

    A mennyei zamatú mézédes tokaji aszú legalább a 17. század óta különleges helyet biztosít az északkelet-magyarországi régiónak. A tokaji aszú a világ egyik leghíresebb édes bora, amelyből egy-egy palack időnként több száz dollárért kel el. Szepsy István családja 500 év óta foglalkozik aszú előállításával, az első száraz bora ezért is keltett nagy figyelmet. Akik megkóstolták, azt mondták, hogy a testes borban a meghatározó körte és alma íz, valamint a markáns ásványosság és savtartalom egyensúlyban van és frissítő hatású. "Meglepődtem, milyen bor sikeredett" - mondta a most 58 éves Szepsy István, hozzátéve, a minőségre koncentráltak, s el is érték.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr531180643

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    peterman 2009.06.19. 00:48:25

    A jó kis tokaji furmintot meg furmint-hárslevelű cuvée-t én már régebben felfedeztem magamnak. Az a zamat és a bodzaillat... Hmm, alig várom a fesztet, hogy újra kóstoljam
    süti beállítások módosítása