Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    A hegyaljások kiitták a vizet a víztározóból

    2009.07.18. 09:19 | korbely | Szólj hozzá!

    Címkék: fesztivál zöld imre szabó vízhiány

         Tokaj, 2009. július 17. 17:00 – Lecsökkent a vízszint az egyik tartalék-víztározóban, Tokaj környékén. A helyi vízmű, az ilyenkor szokásos módon járt el: korlátozta a vízfogyasztást, ezért a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben elapadtak a csapok. Tokaj város magasabban fekvő területein is korlátozták a vízellátást. Úgy tűnik a helyi vízmű nem készült fel arra, elegendő mennyiségű vizet biztosítsanak a Machine Head és a Faithless rajongóinak. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter épp akkor adta át a fesztiválnak a Zöld Fesztivál elismerést, amikor elakadt a vízellátás.

         A fesztiválszervezők a tokaji és a rakamazi önkormányzattal együtt dolgoznak a helyzet megoldásán, várhatóan hamarosan újra zökkenőmentesen zuhanyozhatnak a városiak is, és a Hegyalja Fesztivál kempingjeiben is újraindul a vízellátás.

         A fennakadást az okozta, hogy a vízmű csökkentette a vízellátást a tározó vízszintjének apadása miatt, miközben közel 20 ezren tartózkodnak a Hegyalja Fesztivál területén, ráadásul hőségriadó is van. Az önkormányzatok és a fesztiválszervezők most azon dolgoznak, hogy a vízmű pontosan felmérhesse, mennyi víz kell a közel 75 ezer látogatót vonzó fesztiválnak és minél hamarabb újraindulhasson a vízellátás, korlátozások nélkül.

    Közel a Tisza


         A fesztivállátogatók nem estek kétségbe, hiszen közel a Tisza-part. Túlnyomó többségük nem hagyta otthon a fürdőruhát és kihasználja az enyhet adó folyót – nem csak olyankor, amikor átmeneti vízkorlátozás lép fel. A fesztiválon a Zöld Sátor szervezői délelőtt és délután is indítanak 2-4 órás vizitúrákat, de a Pocoló is nyitva áll az enyhet keresőknek.

         A fesztiválszervezők az átmeneti időszakban lajtoskocsikkal oldották meg a vízellátást a kempingben.

    Miniszteri elismerés a Hegyaljának

         Hivatalosan is Zöld Fesztivál a Hegyalja mától. Bukovinszky Béla, a fesztivál egyik szervezője július 17-én, pénteken délután az E-Misszó Zöld Sátorban vette át Szabó Imre környezetvédelmi minisztertől az elismerésről szóló tanúsítványt – röviddel ezután pedig már kereste is munkatársaival a vízmű illetékeseit, hogy minél hamarabb véget érjen a vízkorlátozás.

         A Hegyalja Fesztivál szervezői a kezdetektől a zöld gondolat jegyében fesztiváloznak, és az elmúlt tíz évben rengeteget tettek azért, hogy a környezettudatos szemlélet a fesztiválozók mindennapjaiban is gyökeret verjen. „Az elismerés elsősorban azokat a civil szervezeteket illeti, akikkel évek óta együtt dolgozunk azon, hogy a Hegyalja valóban kiérdemelje a zöld fesztivál címet. A nyíregyházi E-Misszió Egyesületnek, valamint a miskolci Ökorelló Alapítványnak köszönhetően ebben az évben először a Hegyalja ’zöldítése’ túlnyúlik a Zöld sátor programjain” – mondta Bukovinszky Béla. A hazai fesztiválok közül elsőként a Hegyalján használnak lebomló poharakat, és ebben az évben először a tokaji fesztivál minden berendezése tiszta árammal működik.

         Szabó  Imre környezetvédelmi miniszter elmondta: „számomra is öröm, hogy átadhattam a Zöld Fesztivál címet a Hegyaljának. Az „Egy mozdulat” címmel elindított szemléletformáló road show-val szeptember végéig több százezer fesztiválozó találkozhat. Fontos, hogy a fesztiválozók is tudják, ha például energiatakarékos izzót használunk vagy kihúzzuk a konnektorból a mobiltelefon töltőjét, a hegyaljázásra is több pénzünk marad.”
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr591252704

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása