Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    Mi történt ma a Zöld Színpadon?

    2008.07.10. 21:01 | korbely | 1 komment

    A Hegyalja Fesztivál beszélgetős helyszínén több érdekes téma került terítékre a nyitónapon. Az első beszélgetés a civil utcai lakóiról szólt, öt szervezet egy-egy képviselője mutatkozott be, illetve mutatta be szervezetét.

    A legnagyobb érdeklődés a szerencsi szalmatüzelésű erőműről szóló vitát övezte. Bár Hujber Ottó, a beruházó BHD Zrt. elnök-vezérigazgatója nem tudott eljönni - az utolsó pillanatban derült ki, hogy főtulajdonosi megbeszélésen kell részt vennie -, dr. Tar Ferenc környezetvédelmi szakértő el tudott jönni a beszélgetésre. Vele Takács András, helyi lokálpatrióta és Mészáros László borász vitatkozott, a nézők közül is akadtak, akik kifejtették álláspontjukat, például Fidusz, az MTVSZ programvezetője és Prixi, az E-Misszió elnöke. Hozzászólt még Bodnár László, a Vállalkozók Pártja helyi elnöke, a BAZ megyei közgyűlés tagja. Ez utóbbi kompromisszumkésznek mutatkozott az erőmű ügyében, míg a zöldek élesen bírálták a Szerencsre tervezett beruházást.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Az Élő Tisza Alapítványról Kajner Péter és Hidvégi-Üstös Pál beszélt, ez utóbbi híres extrém sportolóként szívügyének tartja a Tiszát és két nagyszabású akcióval hívta fel a figyelmet a szőke folyó sorsára.

    Podmaniczky Szilárd műtétje miatt nem tudott részt venni a Zöld Sátorba tervezett beszélgetésen, de itt volt Hartay Csaba: a fiatal szarvasi költő lenyűgözte a közönséget.

    Hangulatos eleme volt a beszélgetések közti szünetnek a Melange együttes akusztikus koncertje: az idén új elem, hogy a beszélgetések közti űrt így töltik ki: holnap egy másik csapat muzsikál majd.

    Természetesen ma is volt és holnap, holnapután is lesz borkóstoló és persze nem maradhat el az itt megszokott rockdiszkó sem.

    A Zöld Sátor programja

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr49562809

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    ülő bika 2008.07.11. 00:04:23

    Jaja, jópofa volt, ahogy a hujberottó emberét bealázta a két zöld csávó. Hujber el sem mert jönni...
    süti beállítások módosítása