Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    Ki tart ki melletted, Verespatak?

    2008.10.08. 07:42 | korbely | Szólj hozzá!

    Egyházi kereskedelem az arany árnyékában – ingatlanokkal, lelkekkel. Az erdelyi magyar katolikus egyház eladta verespataki ingatlanát az RMGC-nek.
     
    Megszámlálhatatlan azoknak a cikkeknek, riportoknak, híreknek, közleményeknek a száma, amelyek lapunkban az elmúlt években a verespataki aranybánya-tervről megjelentek. De annak is a sokszorosa azoknak az írásoknak a száma, amelyek a hazai és a külföldi sajtóban erről napvilágot láttak. Mindezekben a sajtó munkatársai tudósokat, szakértőket, környezetvédőket, politikusokat, egyházi és világi elöljárókat, civil társadalmi szervezetek aktivistáit és a terv által közvetlenül vagy közvetve érintett egyszerű polgárokat szólaltatak meg. Az egybehangzó vélekedés szerint a verespataki projekt megvalósítása katasztrofális következményekkel járna környezetünkre, és annak során páratlan kulturális örökség tűnne el Európa térképéről. Valamennyien veszítenénk tehát, hangzik az általános vélekedés, és ezt mindenképpen el kellene hogy kerüljük. Persze, ezt nem mindenki látja így. Vannak, akik úgy vélik, hogy a hatalmas – mintegy 330 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt tartalmazó – nemesfém-kincset minden áron felszínre kell hozni - írja a Greenfó.
     
     
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr37702317

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása