Csiripek

    follow me on Twitter

    Friss topikok

    Oszd meg másokkal!

    Bookmark and Share


    Hegyalja-blog

    A Hegyalja Fesztivál hivatalos blogja. Infók első kézből.

    #hegya

    Nincs megjeleníthető elem

    Már csak néhányat kell aludni...

    2008.06.30. 15:36 | korbely | Szólj hozzá!

    Címkék: színpad fesztivál zöld illés környezetvédelem miniszter zoltán hujber hegyalja ottó környezetvédelmi

    10... 9... 8.... - igen, megkezdődött a visszaszámlálás, már csak néhány nap és ismét benépesül a rakamazi Tisza-kemping és megkezdődik a fergetegesnek ígérkező kilencedik Hegyalja Fesztivál. A minőségi szórakoztatás mellett a zöld értékeket is a zászlajára tűző fesztiválon az idén sem csalódnak a zene, a buli és a jó borok kedvelői.
     
    A hagyományokhoz híven 2008-ban is programkavalkád várja az ide zarándokolók: a neves külföldi sztárok mellett ott lesznek a legfontosabb hazai fesztiválcsillagok és természetesen a kevésbé ismertek is megmutathatják oroszlánkörmeiket július 9-e és 13-a között.
     
    A külföldi fellépők közt van egyebek közt: Juliette Lewis és a Licks, a The 69 Eyes, Phil Hartnoll, Future Prophecies, Caliban, Katatonia. A hazai élvonalt többek közt a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, Quimby, a Zagar és sokan mások képviselik.
     
    A kilenc színpadon összesen kétszáz produkció látható majd ezen a hosszú hétvégén a világörökség részeként jegyzett Tokaj tőszomszédságában, de lesznek lesznek filmvetítések, közönségtalálkozók, viták és pódiumbeszélgetések is. Ez utóbbiak helyszíne a Zöld Sátor lesz, ahol egyebek közt Katona Kálmánt, az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága elnökét, Illés Zoltán környezetpolitikust, Aradi Csaba nyugalmazott nemzetipark-igazgatót látják vendégül, s izgalmasnak ígérkezik Hujber Ottó vitája Takács Andrással a szerencsi szalmatüzelésű erőműről.
     
    Némi változás, hogy a korábban Pocolóként megismert és megszeretett programhelyszín Kalamoló néven él tovább. Mindkét elnevezés utal a helyi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folklórkincsre: míg a pocolás pihenést, lelazulást jelent, addig a kalamolás kavarást, lendületes cselekvést. Egy kis ízelítő a programból: embervadászat, nem létező tárgyak tárlata, filmvetítés a Mediawave archívumából, a szocialista képregény története, sztárdiskurzus Deák Bill Gyulával, Lovasival, Lecsóval, Péterffy Borival, a Quimby tagjaival, szalonnasütés és persze zene kifulladásig.
     
    Két helyszín között pedig érdemes útba ejteni a Civil Utcát, ahol a legváltozatosabb témákkal várnak a kitelepült egyesületek és alapítványok: környezetvédelem, hagyományőrzés, szex, szerelem, kultúra, hit.
     
    A fesztivál infrastruktúrája az elmúlt évek során jól vizsgázott, így akik már jártak Hegyalján, tudják jól, hogy elegendő sátorhely, illemhely, zuhanyzó áll rendelkezésre, mint ahogy az ellátás is megfelelő, s ami még fontosabb: elérhető áron juthat enni- és innivalóhoz a fesztivál közönsége.
     
    Ugyanez vonatkozik a belépőkre, különösen, ha az érintettek kihasználják az elővételi lehetőségeket: még nem késő a legközelebbi elárusítóhelyen (például egy lottózóban) vagy a világhálón megrendelni a bérleteket vagy a napijegyeket, így ugyanis súlyos forintok takaríthatók meg. Például egy elővételben megváltott bérlet 12 500 forintba kerül, míg ugyanez a helyszínen 15 000-be A napijegy pedig elővételben 5200 forint, a helyszínen 6000. Aki pedig részt kíván venni társfesztiváljainkon is (BalaTone, Szegedi Ifjúsági Napok), az kombinált bérletet vásárolhat 26 500 forintért, ha pedig csak az egyikre akar még elmenni, akkor 19 500-ért.
     
    A Hegyalja Fesztivál vonzereje még a felsorolt programok és szolgáltatások mellett maga a helyszín: Tokaj-Hegyalja számos turisztikai, gasztronómiai és egyéb élményt ígér két buli között, így akár nyaralásként is felfogható az itt töltött szűk egy hét. A tokaji bor megkóstolása például kötelező! A lehetőségekről a helyszínen az infópultosok, valamint a helyi Tourinform-irodák nyújtanak bővebb információt, de a fesztivál honlapján és a helyszínen elérhető műsorfüzetben is részletesen megtalálhatók ezek. Szállások korlátozott számban ugyan, de még foglalhatók. Bővebb infók: szállás Tokajban, szállás Rakamazon, szállás a környéken, online szállásfoglalás.
     
    A felkészüléssel párhuzamosan javában zajlik a Zöld Vadművelet 2.0 elnevezésű akciónk, melynek keretében országszerte nagyszabású ültetőakciók zajlanak. A már elvégzett munkák beszámolói itt tekinthetők meg: http://www.zoldvadmuvelet.hu/akciok.php. A fesztivál menedzsmentje a legsikeresebb gerillakertészeket másfél millió forint értékű bérlettel jutalmazza meg. Az akció szinte az egész országot megmozgatta, de leginkább a főváros és Észak-Magyarország jeleskedett.
     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://hegyalja.blog.hu/api/trackback/id/tr48546185

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása